GDF Hallgatói Önkormányzat
1119 Budapest, Mérnök u. 39.,
I. emelet 135. Iroda
Tel: +36-1/203-0304/1350 mellék
E-mail:
 gdfhok2008@gmail.com

 1119 Budapest, Mérnök u. 39.
 Tel: +36-1/203-0304
 E-mail:
 info@gdf.hu

Nyári Egyetem

Szombathelyi Osztrák–Magyar Nyári Egyetem

2014. július 6 – 25.

 

A Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi Savaria Egyetemi Központja közös nyári egyetemet szervez osztrák ill. magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik magyar/német nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni. Az ösztöndíjakra a magyar hallgatók közül a nem német szakos, első diplomájukat szerző (elsősorban nappali tagozatos) hallgatók pályázhatnak.

Mivel a nyári egyetem nem csupán egy nyelvkurzus, hanem nagy hangsúlyt helyezünk a közös programokra, a tanórán kívüli együtt tanulásra, olyan hallgatók jelentkezését várjuk, aki a közösség együttes tevékenységében aktívan részt kívánnak venni.

A nyári egyetem több mint 20 éves hagyományra tekint vissza: az első években Keszthely, majd Szeged, idén tizedik alkalommal pedig Szombathely ad otthont a kurzusnak.

A kurzus felépítése: intenzív nyelvtanulási program (naponta 9.00-től 12.30-ig) haladó ill. középhaladó szinten; délutánonként osztrák ill. magyar kultúrtörténeti tematikájú előadások, amelyek a kelet-ausztriai/nyugat-magyarországi régióhoz kapcsolódnak, filmvetítés, változatos szabadidős és kulturális programok.

Jelentkezési feltételek a magyar hallgatók számára:

–          a haladó szinthez: alapfokú (A2 szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;

–          a középhaladó szinthez: középfokú (B szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;

–          hallgatói jogviszony egy magyarországi felsőoktatási intézményben, nem német szak;

–          rövid motivációs levél.

A felső korhatár 35 év.

JELLAP Szombathely 2014