GDF Hallgatói Önkormányzat
1119 Budapest, Mérnök u. 39.,
I. emelet 135. Iroda
Tel: +36-1/203-0304/1350 mellék
E-mail:
 gdfhok2008@gmail.com

 1119 Budapest, Mérnök u. 39.
 Tel: +36-1/203-0304
 E-mail:
 info@gdf.hu

Dalmácia festői tájain

Dalmácia gyönyörű tájai, UNESCO világörökségek, egy ókori kalózváros mindennapjai, csónakázás a szűk kanyonokban, fürdőzés a kristálytiszta vízben. Ha nem csak a festői tájjal ölelt homokos tengerpart vonzza, Dél-Horvátország akkor is tartogat látványt, szórakozást, izgalmakat. 

Szállás típusa: Apartman
Ellátás: Önellátás
Utazás módja: Busz
Időtartam: 7 éj / 9 nap

1. nap Budapest-Trogir

Indulás Budapestről a késő esti órákban, folyamatos utazással, rövid pihenőkkel másnap érkezünk Trogirba. Éjszaka a buszon.
2. nap Trogir-Omis
A délelőtti órákban érkezünk Trogirba, amely a magyar történelemből is ismert múzeum sziget. A székesegyház, városfal, Cippiko palota, Szent Miklos kolostor, városháza, Kamerlengo erőd, kikötő mellett a város hangulata elragad minket, mert Trogir nem áll másból, mint több tucat templomból és több, mint 150 középkori nemesi és halászházból.
Délután továbbindulunk Omisba, szállásunkra. A szállás elfoglalása után szabadprogram.
3. nap Omis-Makarska
Délelőtt a hajdani kalózfészket, Omišt nézzük meg. Ódon sikátorok, Mirebella erőd, a Cetina folyó partja, Szent Mihály templom mind-mind lenyűgöző látványt nyújt. Később fakultatív program keretében akinek kedve van felfedezheti a Cetina folyó kanyonjait is, rafting program keretében vagy nyugodt csónakázást is választhatunk. Vacsora után pedig rövid kiruccanást teszünk a közeli Makarskába.
4. nap Split
A mai programunk keretében megtekintjük az Unesco védelme alatt álló várost. Splitben a városnézésünk fő célja Dioklecianusz római császár ókori palotája, Perisztilium, Vestibulium, Mauzóleum, Szent Dujmo székesegyház, egyiptomi szfinxek, Dekamenus, Cardo, Jupiter Tempom, Szent Luca kriptája, Aranykapu, Ezüstkapu és a középkori városmag. Estére visszatérünk Omisba.
5. nap Dubrovnik
A mai napon kicsit messzebbre utazunk meseszép tájakon, majd  elénk tárul a dubrovniki panoráma. Bejárjuk a „földi paradicsomként“ ismert óvárost, Pile kapu, Rektori Palota, Szent Balazs templom, Stradun, Loza tér, Európa első gyógyszertára, Ferencesrendi kolostor, Onoforio szökőkút, városfalak, Szent Klára kolostor, Roland oszlop, Revelin erőd. Majd szabad program, fürdési lehetőség a közelben lévő strandon. Estére visszatérünk Omisba.
6. nap Sibenik-Krka Nemzeti Park
Sibenik Horvátország harmadik legnagyobb kikötővárosa, székesegyháza az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Városnézésünk során felfedezzük Sibenik történelmét, mely a műemlékeken keresztül nyomon követhető egészen a középkortól. A tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a csodás Krka Nemzeti Park övezi.
Következő állomásunk nem is lehetne más, mint ez a bámulatos természeti szépségéről ismert nemzeti park. Számos látványosságát mindenki szabadon felfedezheti.
Estére térünk vissza szállásunkra
7. nap Brac sziget
Félnapos hajókirándulást teszünk a közlei Brac szigetre. Hajónk Postira halászvárosban köt ki. Városnézés keretében megnézzük az oliva sajtoló üzemet, ahol végignézhetjük az olivaolaj sajtolásának menetét valamint vásárolhatunk olajat is. Visszaszállva a hajóra már vár minket ebédünk, majd egy hangulatos kis öbölben kötünk ki. Itt a kapitány segítségével horgászhatunk, a hajóról a kristálytiszta vízbe ugorva fürdőzhetünk, de különböző ügyességi játékok is várnak a gyermekes családokra, fiatalokra. Délután visszatérünk Omisba.
8. nap Omis
A mai nap szabadprogram. Még utoljára fürödhetünk, pihenhetünk, kóstolhatjuk a helyi finomságokat, de akár emlékeket is vásárolhatunk.
9.nap Plitvicei tavak
Korán reggel elindulunk hazafelé. Útközben megállunk a Plitvicei tavaknál, ahol mindenki szabadon felfedezheti a csodaszép nemzeti parkot. Délután tovább folytatjuk utazásunk és a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Indulás: 2014-06-20

Ár: 89.000 Ft/fő

Jelentkezem!!!