GDF Hallgatói Önkormányzat
1119 Budapest, Mérnök u. 39.,
I. emelet 135. Iroda
Tel: +36-1/203-0304/1350 mellék
E-mail:
 gdfhok2008@gmail.com

 1119 Budapest, Mérnök u. 39.
 Tel: +36-1/203-0304
 E-mail:
 info@gdf.hu

Minimundus és a Wörth-i tó

Egy fotó a Tadzs Mahal előtt, egy séta a Fehér Háznál, vagy egy fagyi a római Szent Péter Bazilikánál? Ráadásul mindezt egy napon? Igen, lehetséges! Az ausztriai Minimundusban a világ 150 híres épületét csodálhatod meg, igaz kicsiben. A különös „világjárást” hajókázással is gazdagítjuk a Wörthi-tavon.

Szállás típusa: Nincs
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 nap

1. nap

Autóbuszunk este indul Budapestről. Az éjszakát a buszon töltjük.

2. nap

A reggeli órákban érkezünk a Wörthi-tó partjára. A tó fölötti dombtetőn álló Pyramidenkogel kilátóból csodás panoráma tárul elénk. A meghökkentő alakú kilátó a tengerszint felett 851 méter magasan áll. 54 méter magas, tetejére lifttel mehetünk fel. Aztán, ha minden tériszonyunkat legyőztük, amit onnan láthatunk, az maga a csoda! Lenyűgöző hegyóriások, a Wörthi-tó smaragdzöld víztükre, Maria Wörth… sőt, egy kis szerencsével tiszta, száraz időben egész Karintia a lábunk előtt hever!

Az idilli fekvésű kis faluban – Maria Wörthben – egy híres zarándoktemplom vár bennünket, híres, gótikus Szűz Mária-szobrával. A templom mellől csodálatos kilátás nyílik a tóra. Később hajóra szállunk, hogy felfedezzük Ausztria legszebb alpesi tavát. A Wörthi-tó vize kristálytiszta, hegyek, fák, alpesi fogadók és elegáns szállodák veszik körül. Klagenfurt kikötőjénél érünk partot, ahol egy kellemes sétát tehetünk csodaszép Europapark-jában. Innen a Minimundushoz megyünk.

„Piciny világ a Wörthi-tó partján” – hirdeti magát Minimundus Ausztriában. A miniatűr városban a Föld 53 országának több mint 150 híres épületét csodálhatjuk meg, természetesen kicsinyített másolatban. Többek között láthatjuk a New York-i Szabadságszobrot, a római Szent Péter teret, a párizsi diadalívet és az Eiffel-tornyot, a Loire menti kastélyokat, a mesés Kék Mecsetet, sőt a budai Halászbástyát is. Külön érdekesség, hogy eredeti építőanyagokat használtak fel a miniatűr épületek elkészítésekor, s még a legapróbb részletekre –ablakok, redőnyök, utcai lámpák – is ügyeltek az alkotók. A meseszép parkban vasútmodellek is helyet kaptak, és van egy mini kikötő is hajókkal. A pici világ ráadásul arányos, 1:25 méretarányban kicsinyítették le az összes nevezetességet.

Mesebeli kirándulásunkról este indulunk haza. Az éjszakát a buszon töltjük.

3. nap

Reggel érkezünk Budapestre.

Ár: 15.900 Ft/fő

Indulás: 2014-10-10

Jelentkezem!!!